Tag på flot sejlerferie omkring Ærø

0 Comments

Ærø er et fantastisk område, og en fantastisk ø, at sejle rundt om og ved. Der er fantastisk og autentisk natur, og du kan få mange fine oplevelser, hvis du tager dertil. På Lokaleaviser.dk kan du læse flere generelle informationer om Ærø, og hvad du kan opleve og foretage dig.

Herunder finder du lidt informationer, du kan bruge, hvis du overvejer en sejlerferie omkring Ærø. Der er flere ting, man skal tænke på, men så længe man har styr på det hele på forhånd, inden man tager af sted kan det kun blive en god tur.

 

God planlægning

 

Først og fremmest kræver det god planlægning. I skal finde ud af, hvornår I tager afsted – ja, og hvordan. I kan forsøge at planlægge efter vejret. Det ville være ærgerligt, hvis I tager afsted i en periode, hvor det primært regner, og I derfor er nødt til at blive indenfor i jeres båd.

 

Planlæg også jeres madsituation, og hvor- eller hvordan I skal overnatte. Alle disse praktiske ting er gode at have styr på, så I med ro i maven kan tage afsted velvidende om, at I har styr på det hele.

 

Flot natur

 

Området omkring Ærø finder i storslået natur. Der er flotte brede, strande og udsigter, og grønne skove og rigt natur- og dyreliv. Når I tager hertil, kan i få helt unikke oplevelser, hvor alt er velbevaret. På øen er der også hyggelige gader med restauranter og caféer. Du kan med de lokale og også her få en autentisk og hyggelig oplevelse, når de byder dig velkommen, og I alle er nysgerrige på hinandens liv.

 

Sådan kommer du rundt

 

Du kan sagtens tage en kajak og sejle langs kysten. Du kan overnatte i telt undervejs. Så kommer du nærmest ikke tættere på naturen. Men komforten er bedre på større sejlbåde, hvor du også har mulighed for at sejle andre steder hen efter. Når du skal rundt på øen, kan du forsøge at leje en bil, og ellers kan I måske have cykler med på båden.

 

Overnatning

 

Der er mange forskellige muligheder for overnatning. Som nævnt kan du sove i telt mange steder. Du kan også sove ombord på båden. Der er også muligt at tage forbi vandrehjem og lignende hyggelige muligheder inde i byen, hvis du vil helt ind til midten og opleve det lokale liv og den behagelige og afslappede stemning. Det er også sundt at møde andre mennesker.

 

Ærø er altså et fantastisk sted at tage på sejlerferie. For udover at vandet omkring Ærø er perfekt til at sejle, så er der også masser af naturoplevelser og eventuelle overnatningsmuligheder undervejs.

 

Så det gælder bare om at sætte sejl (eller starte motoren) – og sætte kursen mod Ærø.