Tillykke med din nye båd !

0 Comments

De seneste års corona restriktioner har gjort at mange danskere har måttet gentænke deres ferieplaner. Tidligere års ture sydpå med fly har længe ikke været en mulighed, og der er derfor blevet solgt ekstra mange sommerhuse og både i indeværende år.

 

Er du også blandt de mange der har valgt at investere i båd i år, så kommer her lidt ideér til klargøring inden sæsonstart.

 

Er det en helt ny båd du køber er er mange firmaer der leverer klargjort til sæsonen og du har selv kun ganske få opgaver at gøre med at sætte dit personlige præg på din nyinvestering. En af dem kan være at vælge farver til interiør og finish på træ, sejl og elektriske installationer.

 

En anden kan være at vælge det helt rigtige navn til båden. Her kan du lade dig inspirere i havnen af de andre bådes navne eller opkalde efter f.eks. et familiemedlem. Når navnet er valgt kommer du så til at skulle finde et sted at få lavet navnet i flot holdbar og slidstærk folie der kan tåle at være ude i vejr og vind.

 

Vi har gode erfaringer med BR Offset fra Odense, der printer og skærer folien på deres UV-skæreprinter der nemt klarer det hele i en arbejdsgang. Ønsker du ekstra høj holdbarhed, så vær opmærksom på at du også kan få tilføjet laminat til dit folie.

 

Du kan vælge blandt mange farver og evt. tilhørende logo så du får det udtryk der passer til både din og din båds stil og klasse.

 

Et andet godt tips til at få klargjort båden er også at få lavet en overskuelig plads til alle ting. For at det er lettere at finde diverse undervejs på en lang sejlads og når der evt. er mange om bord kan det være en god ide ligeledes at få lavet folieprint til æsker og kasser der skal stuves væk under sejlads og hurtigt findes frem igen når der f.eks. skal laves mad, tages bad, gøres rent, dykkes el. lign.

 

Hos din lokale sejler butik er der ofte god hjælp at hente til hvad der er vigtigt at have med fra start når man evt. skal ud på langfart.

 

Derudover er det bare at få provianteret rigeligt af konserves, tørvarer, frugt, grønt og evt. kød/frysevarer. Husk også at få fyldt førstehjælpskassen op med diverse forbindinger, rensevæske, plastre og evt. forskelligt håndkøbsmedicin.

 

Når alt er forberedt godt kan du se frem til en dejlig lang sæson med den frihed det giver at være på vandet. Der er uendelige muligheder for spændende oplevelser både indenlands og udenlands når du er bag roret i egen båd.