Betalingssystemer i lystbådehavne

0 Comments

I disse moderne tider har det tit undret mig om hvorfor man anbringer betalingsstandere på lystbådehavne. Det er der mange som allerede har spurgt sig selv om.

 

En side af sagen er brugerne, som i 2022 hovedsageligt består af de generationer som er født før 1980. Folk som har valgt at bygge egne både, og opleve alt fra den danske natur til lange ture til f.eks middelhavet. De har måske svært ved at bruge apps, hvilket jo i sig selv er naturligt nok. Andre gider det bare ikke. Det kan tit virke overvældende i den kæmpe jungle af hjælpemidler som findes til så godt som alt.

 

Vi som er født før 1980, og for den sags skyld endnu ældre kom fra røgsignaler og til topmoderne udstyr på ganske få årtier og det kan være frustrerende at holde styr på hvad man skal bruge hvis man nu finder på at blive moderne. De unge har nemmere ved at abstrahere fra mængden og kan holde hovedet klart ved at forholde sig til det som er nødvendigt for en given ting. F.eks bus og metro apps. I dag bruger vi apps til næsten alt, og der er ikke nogen central app som indeholder det hele, og det er nok her at skoen trykker.

 

Vi kommer fra en tid med 1 TV kanal, 1 avis og 1 plan for dagen. Arbejde og søvn, passe familien og få pengene til at række. Alt handlede om at få penge til at række, og det var vi ret gode til, hvor du i dag bare kan slå det op i en app, og endda få den til at forudse eventuelle uforudsete uheld. Well, måske lige overdrevet, men vi er ikke langt derfra.

 

Man benytter sig hovedsagelig af betalingsautomater hvortil brugerne kan betale for vand, elektricitet, baderum, vaskeri eller havneplads.

 

Jeg sejler selv, og dette spørgsmål blev besvaret i en artikel jeg læste for nogle dage siden hvor nogle driftige mænd, af nød måtte gå i tænkeboks for at løse netop dette problem. Utroligt at dette ikke er sket før. Faktisk er det sket før, bare ikke for lystbådehavne.

 

Det er jo ikke nogen super svær opgave at erstatte de dyre betalingsautomater og omdanne dette eller er det? Det korte svar er nej, og jeg blev klogere af at læse artiklen om disse 2 mænds eventyr i den digitale verden.

 

Man får historien om hvordan det hele startede, hvad de gjorde og hvad de nåede frem til. Meget spændende læsning og jeg mangler nu kun at se den, eller de apps i aktion – Jeg skal ikke uddybe hvad der findes andet end at sige at der er et firma som rent faktisk specialiserer sig i netop dette område – De hedder Tallyweb, det kan du søge på og se alle de havne og lystbådehavne de har leveret til.

De er en del af FLID, foreningen af danske lystbådehavnenes leverandør side, hvor medlemmer måske kan være heldig at få rabat hvis de beslutter sig for at være en del af den nye verden.